Urheilukello on monen urheilijan ja aktiiviliikkujan vakiovaruste. On kuitenkin tärkeää tietää, millaisia ominaisuuksia erilaisista urheilukelloista löytyy ja millaisiin käyttötarkoituksiin urheilukelloa voi käyttää ennen kuin ryntää kello-ostoksille. Joissakin tapauksissa aktiivisuusranneke saattaa riittää, mutta joissakin tapauksissa kannattaa investoida kunnolliseen ja edistyneeseen urheilukelloon. Lue tästä artikkelista lisää urheilukellon ominaisuuksista, valinnasta ja käyttötarkoituksista ja huomaat pian, millainen kello sopii parhaiten omiin käyttötarkoituksiisi.

Millaisia ominaisuuksia urheilukelloista löytyy?

Urheilukello on yleesä hieman aktiivisuusranneketta edistyneempi vaihtoehto. Monet urheilukellot on suunniteltu siten, että ne auttavat käyttäjää tämän urheilusuorituksissa. Aktiivinen urheilija hyötyy tällaisesta kellosta monin tavoin. Urheilukello tarjoaa yleensä oman ohjelman erilaisille urheilulajeille, kuten hiihdolle, uinnille, pyöräilylle ja juoksulle. GPS-paikannus on yksi tällaisen kellon käyttökelpoisimmista ominaisuuksista. Sama koskee toimintoa, jolla on mahdollista mitata syke.

GPS-toimintoa on mahdollista käyttää kävellyn matkan kartoittamiseen. Samalla kello tarjoaa reittitietoa ja tietoa esimerkiksi etäisyyksistä ja kulkuvauhdista. Jos liikut paljon vaikkapa luonnossa, on näistä toiminnoista sinulle runsaasti hyötyä ja iloa. Esimerkiksi maastojuoksija tai aloitteleva suunnistaja voi hyötyä laadukkaan urheilukellon GPS-ominaisuuksista.

Kellon sykemittari rekisteröi pulssia. Samalla käyttäjä saa tietoa rasituksesta, joka kohdistuu kehoon. Joissakin urheilukelloissa sykemittari on rakennettu kellon sisään, mutta joissakin malleissa vaaditaan erillinen vyö, joka kiinnitetään käyttäjän rinnan ympäri, ja joka mittaa käyttäjän sykettä. Moni käyttäjä pitää sisäänrakennettua sykemittaria näppärämpänä vaihtoehtona.

Varmista, että valitsemasi urheilukellon rakenne on käyttötarkoitustasi silmällä pitäen riittävän kestävä. Jos liikut vedessä tai veden lähettyvillä kannattaa suosia vesitiiviitä urheilukelloja, joita löytyy markkinoilta jo paljon. Osa urheilukelloista on tämän lisäksi vielä pölytiiviitä. Aktiivista elämää viettävä aktiivinen liikkuja osaa arvostaa kelloa, joka kestää menossa mukana, eikä hätkähdä pienistä.

Millaiseen käyttöön kannattaa hankkia urheilukello?

Urheilukello on oivallinen valinta halutessasi kehittää ja seurata treenaustasi näppärällä tavalla. Pikkutarkkaan tietojen tarkasteluun kannattaa hankkia edistynyt malli, mutta jos ajatuksena on ainoastaan kirjasta ylös kuljetut kilometrit tai vaikkapa pyöräilyreitit, voi urheilukellon perusmallikin riittää käyttötarkoitukseesi. Ennen kellon hankintaa onkin tärkeää puntaroida omia käyttötarkoituksiasi. Tämän jälkeen vain budjetti asettaa rajat kellon hankinnalle!